Chrome виправив баг в браузері

 


Одна з таких проблем – значне з’їдання оперативної пам’яті. І ось тепер стає відомо, що в останній стабільній версії Chrome 89 з’явилися покращення, які знижують рівень споживаних ресурсів і пришвидшують роботу браузера. Ці зміни стосуються останньої версії браузера для операційних систем Windows, macOS і Android. Однак, таких покращень немає у версії для iOS.

 

Згідно з останніми даними, в залежності від платформи, Хром здатний звільнити до 100 МБ пам’яті на вкладку. У macOS економиться до 8% використовуваної пам’яті. Окрім цього, у Chrome для macOS також були внесені зміни, що дозволяють підвищити показники енергоефективності до 65% для фонових сторінок. Як результат, при використанні Chrome, Mac тепер не має нагріватися і запускати вентилятори, як це було раніше.

У Windows і Android браузер використовує більш просунутий метод розподілу пам’яті для зниження обсягу її споживання і підвищення швидкості роботи. У Windows, за заявою Google, спостерігається значна економія пам’яті: до 22% в процесі браузера, до 8% в модулі рендеринга, до 3% в графічному процесорі. Загальна швидкість відгуку браузера збільшена на 9%.

Хром для Android також отримав ряд поліпшень. Завдяки ним обсяг споживаної пам’яті вдалося знизити на 5%, швидкість запуску збільшилася на 7%, швидкість відкриття сторінок – на 2%. Також наголошується, що відчутний приріст продуктивності й плавності повинен спостерігатися при використанні Chrome на пристроях з 8 ГБ ОЗП і актуальними версіями Android.

0 Коментарі