Google запустить новий клас «холодного» зберігання даних




На конференції Cloud Next, присвяченій хмарі Google Cloud, компанія Google анонсувала новий клас «холодного» зберігання даних.

Про це повідомляє ain.ua

Це можливість дешево зберігати в хмарі інформацію, до якої не потрібен миттєвий доступ. Ціни будуть починатися від 0,0012 дол. / ГБ за місяць, що приблизно дорівнює $ 1,23 / 1 ТБ.
Сервіс запрацює до кінця цього року. Його цільова аудиторія - розробники і бізнес-користувачі, які зможуть відмовитися від фізичних архівів на користь дешевих і надійних хмарних рішень. Зараз у Google вже працюють аналогічні рішення: в Google Cloud є класи Nearline і Coldline. Але вони дорожче для використання (ціни починаються від 0,010 долара і 0,007 долара за ГБ).


«Гарячі» хмари працюють на SSD і гібридних дисках і забезпечують максимально швидкий доступ до інформації. Вони дорожчі у використанні. «Холодні» хмари - рішення більш економічні і повільні. У них зберігають інформацію, яка не потрібна для миттєвого ознайомлення. Після оформлення запиту,
дані можуть розвантажуватися від декількох хвилин до десятків годин.

Якщо говорити буквально, різниця в температурі всередині дата-центрів - чим швидше хмара, тим більше тепла виділяє обладнання.

0 Коментарі