Huawei P30 і P30 Pro представлені офіційно



Сьогодні в Парижі китайський виробник представив оновлення однієї з найпопулярніших своїх лінійок смартфонів, ними стали моделі Huawei P30 і Huawei P30 Pro. Презентацію, як зазвичай, відкрив і практично повністю особисто провів глава компанії, Річард Ю. Компанія робить на флагманах величезну ставку й цього разу буквально кожен зі знайомих представників компанії хоча б раз вимовив фразу: «Це — прорив і еволюція в мобільній фотографії».
Відмінностей між Huawei P 30 і Huawei P 30 Pro не так багато, але вони істотні. Головна відмінність — в камерах, але до них повернемося трохи пізніше. Зовні, звичайно ж, апарати теж різняться. Тут відразу зазначимо, що на фотографіях представлені зразки для попереднього продажу, тому закодовані написи не варто брати до уваги.
Смартфони в цілому виглядають дорого. Рамки навколо екрану тонкі, співвідношення сторін обох дисплеїв складає 19,5:9, краї екранів сильно закруглені.
Старша модель не тільки більша, але й у неї більш обтічні форми й сильно зігнутий з боків екран з 3D-склом, як у смартфонів Samsung Galaxy. У простого Р30 екран звичайний — з 2.5D-склом.
Функціонально відмінності також є, і це злегка засмучує, тому що доведеться вибирати між ІЧ-портом у старшого P30 Pro і наявністю 3,5-міліметрового аудіовиходу для навушників у молодшого Р30, якого немає у старшого побратима.
Що стосується камер, то у P30 Pro їх більше і вони потужніші. Старший апарат отримав основний сенсор Super Spectrum на 40 Мп. Судячи з усього, такий самий 40 Мп сенсор дали й основній камері молодшої моделі Р30.
Втім, найбільше Huawei пишається незвичайним зум-об’єктивом, ексклюзивно доступним лише в про-версії, здатним робити 5-кратний оптичний зум, 10-кратний гібридний, і 50-кратний цифровий. Зрозуміло, що такий телеоб’єктив повинен сильно виступати за межі корпусу, тому розробники примудрилися розмістити його всередині поздовжнього корпусу на кшталт перископа.
Незвичайну камеру відразу можна розпізнати за незвичною квадратною формою скла об’єктива. Також в старшій моделі ексклюзивно встановлена ​​камера TOF (її можна знайти під спалахом), але вона поки що не працює — очікується оновлення програмного забезпечення.
У звичайного Huawei P30 ні «перископа», ні TOF немає. Телеоб’єктив камери (8 Мп (f/2,4)) здатний здійснювати трикратне оптичне зумування, як в Р 20 Pro. Третя камера — ширококутна (16 Мп (f / 2,2)).
«Полум’яним мотором» обох моделей – Р30 і P30 Pro – є вже добре знайомий по сімейству Mate SoC Kirin 980. Тут відмінностей немає: у обох смартфонів по 8 процесорних ядер: 2×Cortex-A76 @ 2,6 ГГц; 2×Cortex-A76 @ 1,9 ГГц; 4×Cortex-A55 @ 1,8 ГГц; відеоприскорювачем є GPU Mali-G76 MP10. Невеликі відмінності в кількості пам’яті: у молодшій – 6 Гб ОЗП і 128 ПЗП, у старшій – 8 Гб оперативної пам’яті і 256 ПЗП.
Підтримується максимальна кількість діапазонів мереж, Мережі LTE Cat.21, є Bluetooth 5.0 з підтримкою протоколів aptX і aptX HD для передачі якісного звуку на бездротові навушники. Обидві SIM-карти працюють з VoLTE.
Ще цікавий факт: тут немає решітки слухового динаміка над екраном, як ми звикли її бачити. Huawei для скорочення місця над екраном використовувала якусь іншу п’єзо-технологію передачі звуку через корпус апарату.
Про-версія має пило-вологозахист за стандартом IP68, молодша – IP53. Обидві підтримують фірмову швидку зарядку Super Charge. Але ось підтримка бездротової зарядки є тільки в старшій версії. Також у P30 Pro більша батарея: обсяг 4200 мАг, в той час як у молодшої – 3650 мАг, і це суттєва різниця.
Працюють обидва апарати на Android 9, EMUI 9.1, поставляються в комплекті з фірмовою швидкою зарядкою і захисним чохлом.
Що стосується цін, то становище на даний момент таке: 999 євро коштує версія Huawei P30 Pro з 128 Гб пам’яті, за 1 099 євро продавати будуть версію з 256 Гб сховища, і 1 249 євро просять за найстаршу модифікацію з 512 Гб ПЗП. Для звичайної ж P30 поділу на модифікації не передбачили, модель всього одна і коштувати вона буде 799 євро. До речі, в Європі початок продажів вже стартував, а тому очікуємо швидкої появи девайсів на українському ринку.


0 Коментарі