Що робити якщо екран iPhone не гасне під час дзвінка


У 99% випадків дана проблема пов’язана з так званим датчиком наближення. Під час розмови ми підносимо смартфон до вуха, закриваючи тим самим датчик світла, який негайно віддає відповідну команду операційній системі і гасить екран, про це повідомляє INVADERS. Якщо ж це не відбувається, тоді можна виділити наступні найбільш ймовірні причини поломки:
  • Пошкодження датчика або шлейфа в результаті падіння або контакту з вологою – необхідна заміна, яка обійдеться в 20-50 доларів в залежності від моделі iPhone;
  • Неякісна збірка після заміни дисплея. Дана проблема добре знайома багатьом власникам iPhone 4, при ремонті якого майстри нерідко забували встановити на датчик ультрафіолетовий фільтр. В такому випадку також необхідно буде провести апаратний ремонт пристрою;
  • Використання непрозорих аксесуарів – плівок або чохлів, що перешкоджають нормальній роботі датчика наближення;
  • Програмний збій, який можна усунути за допомогою перезавантаження смартфона або перевстановлення iOS ;
  • Ще одна з можливих причин увімкненого під час розмови екрану – активний режим “вільні руки” (кнопка “Динамік” в меню дзвінка), що передбачено базовими настройками операційної системи.

Екран iPhone не гасне після відображення повідомлень

Якщо в першому випадку поломка, найімовірніше, пов’язана з апаратними особливостями, то цю проблему майже напевно вдасться вирішити програмними методами.
Для початку слід переконатися, що в настройках iOS встановлено час  автоблокування пристрою ( Налаштування -> Основні -> Автоблокування ).
Як відключити функцію автоблокування екрану iPhone
Якщо екран ще світиться після отримання SMS або повідомлень, то слід спробувати зробити перезавантаження або повну переустановку iOS через відновлення . Можливо, проблеми в роботі системи також пов’язані з встановленими додатками або джейлбрейк-Твіко, в такому випадку можна спробувати видалити останні завантажені на смартфон плагіни.