Toshiba пред'явлений найбільший позов з приводу фальсифікацій у звітності


Група інвесторів, велика частина яких іноземні установи-вкладники, подала в суд на Toshiba, вимагаючи відшкодувати збиток, нанесений в результаті фальсифікацій в бухгалтерській звітності, в яких компанія зізналася в минулому році, передає "Рейтер" з посиланням на заяву японської корпорації.

Сума колективного позову,надійшов до окружного суду Токіо від 45 інвесторів, серед яких німецький інвестфонд Allianz Global Investors GmbH, становить 16,65 млрд ієн (понад 160 млн доларів США), повідомляє Kyodo.

За даними інформагентств, це найбільше вимога компенсації, пред'явлене Toshiba на сьогоднішній день після гучного фінансового скандалу,в результаті якого з'ясувалося, що компанія з 2008 року завищувала дані про свої доходи. В результаті підтасування фінансових звітів корпорація приписала собі близько 1,3 млрд доларів неіснуючої прибутку.

Раніше Toshiba були пред'явлені ще 15 позовів на загальну суму 15,3 млрд ієн (147,34 млн доларів). Зокрема,в серпні цього року японський трастовий банк Japan Trustee Services Bank подав до суду на Toshiba, вимагаючи компенсацію у розмірі 12 млрд ієн (близько 119 млн доларів) за багаторічне завищення доходів.


0 Коментарі